Anasayfa          İletişim          Sitene Ekle         Arşiv                                                                                                                Açılış Sayfam Yap        Sık Kullanılanlara Ekle    
 
Sirküler2019 - VERGİYE UYUMLU MÜKELLEF OLUP OLMADIĞININ KONTROL EDİLEBİLECEĞİ SORGULAMA EKRANI - MALİGÜNDEM
   
 VERGİYE UYUMLU MÜKELLEF OLUP OLMADIĞININ KONTROL EDİLEBİLECEĞİ SORGULAMA EKRANI

VERGİYE UYUMLU MÜKELLEF OLUP OLMADIĞININ KONTROL EDİLEBİLECEĞİ SORGULAMA EKRANI
 Yazı Boyutu

 Tarih : 18.03.2019 - 09:21:56


Vergiye uyumlu mükellefler için uygulanan, beyanname üzerinden hesaplanan verginin yüzde 5i kadar indirimin uygulanıp uygulanamayacağına ilişkin sorgulama ekranı İnteraktif Vergi Dairesi ekranında sorgulamalar bölümüne eklenmiştir

 

FCC SİRKÜLER
Tarih/Sayı   : 20190317.012
Konu         : İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİNE, VERGİYE UYUMLU MÜKELLEF OLUP OLUNMADIĞININ KONTROL EDİLEBİLECEĞİ SORGULAMA EKRANI EKLENDİ.
Özet         : Vergiye uyumlu mükellefler için uygulanan, gelir ve kurumlar vergisi beyannameleri üzerinden hesaplanan verginin %5 i kadar indirimin uygulanıp uygulanamayacağına ilişkin sorgulama ekranı İnteraktif Vergi Dairesi ekranında sorgulamalar bölümüne eklenmiştir.
              Gelir Vergisi Mükellefleri için sorgulama ekranı açık olup, Kurumlar Vergisi Mükellefleri ise durumlarını 01.04.2019 tarihinden itibaren sorgulayabileceklerdir.
 
 
193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 121 inci maddesi hükümlerine göre vergiye uyumlu mükelleflere tanınan vergi indirimi (%5) müessesesinden anılan maddede sayılan şartları taşıyan mükellefler yararlanabilmektedir.
Bu kapsamda, mükelleflerimizin beyannamelerini vermeden önce durumlarını sorgulayabilmeleri amacıyla hazırlanan sorgulama ekranı Başkanlığımızın https://ivd.gib.gov.tr adresindeki İnteraktif Vergi Dairesinde yer alan “Sorgulamalar” sekmesi altında gelir vergisi mükellefleri için uygulamaya açılmıştır. Kurumlar vergisi mükellefleri için söz konusu sorgulama ekranı beyan dönemi başlamadan önce (1 Nisan) kullanıma açılacaktır.
İnteraktif Vergi Dairesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.
 
 
 
 
 
 
 

  Editör :  FCC DENETİM VE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI

1072 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 

KATEGORİLER

GÜNDEM
PRATIK BILGILER
SIRKÜLER
YAZILAR

SEMINERLER
ENDEKSLER
MALI TAKVIM
FORMLAR
HESAPLAMALAR
FIRMAYA ÖZEL

 
 
 Önemli Linkler

RESMI GAZETE
GELIR IDARESI BASK.
SGK
SGK ISE GIRIS-ÇIKIŞ

DIJITAL VERGI DAIRESI
E-BILDIRGE
DEFTER BEYAN SISTEMI
E-MEVZUAT
DIGER LINKLER

 
 
 Hava Durumu



 
 
 
 

 



 
 

   © Copyright - 2008- MALİGÜNDEM - Tüm Hakları Saklıdır.