Anasayfa          İletişim          Sitene Ekle         Arşiv                                                                                                                Açılış Sayfam Yap        Sık Kullanılanlara Ekle    
 
Sirküler2019 - 718 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARI-HÂSILAT ESASLI VERGİLENDİRME - MALİGÜNDEM
   
 718 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARI-HÂSILAT ESASLI VERGİLENDİRME

718 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARI-HÂSILAT ESASLI VERGİLENDİRME
 Yazı Boyutu

 Tarih : 10.02.2019 - 20:38:03


718 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile KDV Kanunu kapsamında hâsılat esaslı vergilendirme usulü uygulanacak sektör ve vergi oranı belirlenmiştir. Bu mükelleflerin hâsılatlarına uygulayacakları vergi oranı ise yüzde 1,5 olarak tespit edilmiştir

 

FCC SİRKÜLER
Tarih/Sayı   : 20190210.003
Konu         : 718 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARI-(HÂSILAT ESASLI VERGİLENDİRME HAKKINDA)
Özet         : 06 Nisan 2018 tarihinde yayınlanan 7104 sayılı kanunun 12.maddesi ile KDV Kanununa 38.madde eklenerek Hâsılat Esasına Göre Vergilendirme yöntemi kanuna eklenmişti.
              01.01.2019 tarihinden itibaren uygulamaya girecek olan 38.Maddeye göre küçük ölçekli ticari kazancı işletme hesabı ile serbest meslek kazancı esasına göre tespit edilenler isteğe bağlı olarak bu sistem içine alınacak, bu usulü seçenler indirilecek KDV yi gider, hâsılat KDV yi gelir yazacak, sadece hâsılatlarının belli bir oranındaki KDV yi ise ödeyecekler ve iki yıl geçmedikçe bu usulden dönülemeyecekti.
              Cumhurbaşkanına da Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca bilanço esasına göre defter tutan gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerini, sektörler ve meslek grupları itibarıyla belirleyeceği yıllık iş hacimlerine göre hâsılat esaslı vergilendirme usulü kapsamına almaya, yetki verilmişti.
              718 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile KDV Kanunu kapsamında hâsılat esaslı vergilendirme usulü uygulanacak sektör ve vergi oranı aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.
              Belediyeler tarafından ruhsat verilen toplu taşıma hatlarını kiralayan, toplu taşıma hizmetinin hizmet satın alma yollarıyla yerine getirilmesi halinde bu hizmeti sunan ve gelirlerinin tamamını elektronik ücret toplama sistemleri aracılığıyla tahsil eden otobüs işletmeleri, münhasıran il sınırları içinde, otobüsle (sürücü dahil en az 18 oturma yeri olan) yapmış oldukları toplu taşıma faaliyetlerinde hasılat esaslı vergilendirme usulünü seçebileceklerdir. Bu mükelleflerin hâsılatlarına uygulayacakları vergi oranı ise %1,5 olarak tespit edilmiştir.  
07.02.2019 tarih ve 30679 sayılı Resmi Gazeteden;
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  Editör :  FCC DENETİM VE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI

1353 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 

KATEGORİLER

GÜNDEM
PRATIK BILGILER
SIRKÜLER
YAZILAR

SEMINERLER
ENDEKSLER
MALI TAKVIM
FORMLAR
HESAPLAMALAR
FIRMAYA ÖZEL

 
 
 Önemli Linkler

RESMI GAZETE
GELIR IDARESI BASK.
SGK
SGK ISE GIRIS-ÇIKIŞ

DIJITAL VERGI DAIRESI
E-BILDIRGE
DEFTER BEYAN SISTEMI
E-MEVZUAT
DIGER LINKLER

 
 
 Hava Durumu



 
 
 
 

 



 
 

   © Copyright - 2008- MALİGÜNDEM - Tüm Hakları Saklıdır.