Anasayfa          İletişim          Sitene Ekle         Arşiv                                                                                                                Açılış Sayfam Yap        Sık Kullanılanlara Ekle    
 
Sirküler2018 - YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HK KARARDA DEĞ.YAP. DAİR 323 SAYILI KARAR VE 2018/4 NOLU TEBLİĞ - MALİGÜNDEM
   
 YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HK KARARDA DEĞ.YAP. DAİR 323 SAYILI KARAR VE 2018/4 NOLU TEBLİĞ

YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HK KARARDA DEĞ.YAP. DAİR 323 SAYILI KARAR VE 2018/4 NOLU TEBLİĞ
 Yazı Boyutu

 Tarih : 19.11.2018 - 08:58:10


BU tebliğ ile YTB ile yapılan harcamalarda en az yüzde 10 u kadar harcama yapılır cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır. 09.11.2018 den önce düzenlenmiş teşvik belgesi süresi bir işlem yapılmaksızın orijinal sürenin yarısı kadar uzatılmıştır.

 

FCC SİRKÜLER
Tarih/Sayı   : 20181118.038
Konu         : YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 323 SAYILI KARAR VE 2018/4 NOLU TEBLİĞ
Özet         : 1- 3305 sayılı karar'ın 24 maddesinin 1. fıkrasında yer alan " Ancak, yatırıma başlanıldığının kabul edilebilmesi için, yatırımın başlangıç tarihinden sonra arazi-arsa, altyapı, bina-inşaat, makine ve teçhizat (avans ve ön ödemeler dahil) ile diğer yatırım harcamalarına yönelik olarak teşvik belgesinin ilk düzenlendiği tarihteki sabit yatırım tutarı esas alınmak üzere, sabit yatırım tutarının en az yüzde onu oranında (sabit yatırım tutarı ellimilyon Türk Lirasının üzerindeki yatırımlar için en az beşmilyon Türk Lirası) harcama yapılması gerekir. " cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.
                 Bu değişikliğe göre diğer faaliyetlerden elde edilen kazançlara indirimli kurumlar vergisi sabit yatırım tutarının en az %10 u kadar yatırım yapılmadan da uygulanabilecektir.
              2- 09.11.2018 tarihinden önce düzenlenmiş Teşvik Belgelerinin süresi, herhangi bir işlem yapılmaksızın teşvik belgesinde kayıtlı orjinal sürenin yarısı kadar uzatılmıştır.
              3- Genel teşvik uygulamaları kapsamında düzenlenen elektrik enerjisi üretimine yönelik yatırımların tamamlama vizesi, firmanın teşvik belgesine konu yatırıma ilişkin ilgili kurum tarafından düzenlenen geçici kabul belgesinin tasdikli sureti ile asgari sabit yatırım tutarının sağlandığına ilişkin tebliğle belirlenen yeminli mali müşavir raporunun Bakanlığa ibraz etmesi halinde yapılmış sayılacaktır.
                  Bu şekilde tamamlama vizesi yapılan teşvik belgeleri kapsamında temin edilen makine ve teçhizatın satışı serbest olup, Bakanlıkça ilave herhangi bir işlem yapılmaz.
09.11.2018 tarih ve 30590 sayılı Resmi Gazeteden;
 
 
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR 323 SAYILI KARAR
 
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından:
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARIN
UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/1)’DE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ
(NO: 2018/4)
MADDE 1 – 20/6/2012 tarihli ve 28329 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2012/1)’in 23 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“(9) Genel teşvik uygulamaları kapsamında düzenlenen elektrik enerjisi üretimine yönelik yatırımların tamamlama vizesi, firmanın teşvik belgesine konu yatırıma ilişkin ilgili kurum tarafından düzenlenen geçici kabul belgesinin tasdikli sureti ile asgari sabit yatırım tutarının sağlandığına ilişkin EK-11’de yer alan “Elektrik Enerjisi Üretimi Yatırımlarında Yatırım Teşvik Belgesi Kapsamı Harcamaların Tespitine İlişkin Yeminli Mali Müşavir Raporu”nu Bakanlığa ibraz etmesi halinde yapılmış sayılır.”
MADDE 2 – Aynı Tebliğin ekine ekte yer alan EK-11 eklenmiştir.
MADDE 3 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4 – Bu Tebliğ hükümlerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı yürütür.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  Editör :  FCC DENETİM VE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI

872 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 

KATEGORİLER

GÜNDEM
PRATIK BILGILER
SIRKÜLER
YAZILAR

SEMINERLER
ENDEKSLER
MALI TAKVIM
FORMLAR
HESAPLAMALAR
FIRMAYA ÖZEL

 
 
 Önemli Linkler

RESMI GAZETE
GELIR IDARESI BASK.
SGK
SGK ISE GIRIS-ÇIKIŞ

DIJITAL VERGI DAIRESI
E-BILDIRGE
DEFTER BEYAN SISTEMI
E-MEVZUAT
DIGER LINKLER

 
 
 Hava Durumu



 
 
 
 

 



 
 

   © Copyright - 2008- MALİGÜNDEM - Tüm Hakları Saklıdır.