Anasayfa          İletişim          Sitene Ekle         Arşiv                                                                                                                Açılış Sayfam Yap        Sık Kullanılanlara Ekle    
 
PratikDiger - BEYANNAMEYE EXCELDEN VERİ ATMAK - MALİGÜNDEM
   
 BEYANNAMEYE EXCELDEN VERİ ATMAK

 Yazı Boyutu

 Tarih : 15.01.2009 - 15:11:20


BEYANNAMEYE EXCELDEN VERİ ATMAK

 

Öncelikle veri atılmak istenen beyanname açılır ve beyanname tablosunda istenen veriler ile aynı olacak şekilde bir Excel dosyası hazırlanır. (Kolonlar aynı sırada hazırlanmalı, kolon aralarında boşluk bırakılmamalıdır.)
Hazırlanan Excel Dosyasına bilgiler girilir. Vergi Kimlik No'su ve TC Kimik No'su girilirken arada boşluk verilmemeli, karakter sayısına dikkat edilmelidir. Ülke isimleri yazılırken Beyannamede nasıl görülüyor ise aynen o şekilde yazılmalı, önünde veya arkasında boşluk bırakılmamalı.
 
 
Excel dosyasına bilgiler kayıt edildikten sonra Beyanname programına atılabilmesi için dosyayı ".txt" formatına çevirmemiz gerekmektedir. Bunuda Excel'de kolaylıkla yapabiliriz. Excel dosyası açık iken Dosya oradan da Farklı Kaydet dediğimizde aşağıdaki ekran açılır.
 
è
ç
ç
ç
 
Kayıt türü Metin (Sekmeyle ayrılmış) (*.txt) seçip dosyayı istediğiniz yere kayıt edin.
 
Beyannameyi açtığınızda veri atmak istediğiniz tabloda "+", "-", ve ok işareti göreceksiniz. Excel'den veri atmak için Ok işaretine basmanız gerekmektedir.
 
 
Ok işaretine bastığınızda karşınıza aşağıdaki ekran çıkacaktır. Bu ekranda .txt olarak kaydettiğiniz dosyayı seçip "Open" a basmanız gerekmektedir.
 
 
"Open" a bastığınızda veriler otomatik olarak beyanname programına aktarılacaktır. Hazırladığımız Excel dosyasında kolon başlıklarında yazdığımız için beyannamenin içine de aktarılmış oldu. Başlıkların olduğu satırı seçip "-" ye basarak bu satırı silip verilerinizi kayıt edebilirsiniz.
 
 
 
 

  Editör :  FCC DENETİM VE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI

39182 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 
 Kaynak :  FCC SMMM LTD. STİ.

 Kategori ¬ PratikDiger

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 

KATEGORİLER

GÜNDEM
PRATIK BILGILER
SIRKÜLER
YAZILAR

SEMINERLER
ENDEKSLER
MALI TAKVIM
FORMLAR
HESAPLAMALAR
FIRMAYA ÖZEL

 
 
 Önemli Linkler

RESMI GAZETE
GELIR IDARESI BASK.
SGK
SGK ISE GIRIS-ÇIKIŞ

DIJITAL VERGI DAIRESI
E-BILDIRGE
DEFTER BEYAN SISTEMI
E-MEVZUAT
DIGER LINKLER

 
 
 Hava Durumu



 
 
 
 

 



 
 

   © Copyright - 2008- MALİGÜNDEM - Tüm Hakları Saklıdır.